Spoštovani, spletni naslov www.rence-vogrsko.si uporablja piškotke, ki so namenjeni beleženju obiska. Spletna stran ne uporablja piškotkov, ki bi vsebovali vaše osebne podatke.

Ali dovolite uporabo piškotkov na tem spletnem naslovu?

Kultura

V občini deluje pod okvirjem Kulturno turističnega društva Vogrsko, Pihalni orkester Vogrsko in Pevski zbor Lijak. V občini je tako aktivnih precej občanov, predvsem na glasbenem področju.
Sicer imamo v sosednji Mestni občini Nova Gorica naslednje javne zavode (Kulturni dom Nova Gorica, Goriški muzej Kromberk - Nova Gorica, Goriška knjižnica »Franceta Bevka« Nova Gorica, Javni sklad za kulturne dejavnosti Območna izpostava Nova Gorica, Zveza kulturnih društev), nekaterih izmed njih je ustanoviteljica  tudi občina  Renče-Vogrsko.

V Renčah uspešno deluje Društvo za kuturo, turizem in razvoj Renče, ki zajema vse vrste razvejane kulturne dejavnosti v kraju in s tem pripomore k večji kulturni in turistični prepoznavnosti celotne občine. V društvu tudi uspešno deluje sekcija za likovno ustvarjanje amaterk, ki prirejajo samostojne, skupinske razstave in ex-tempore doma in v tujini.