HIŠA SV. JUSTA NA VOGRSKEM

Vogrsko 10, 5293 Volčja Draga

Telefon: 05 335 06 06

Email: tea.leban@vdcng.si

Spletna stran: http://www.vdcng.si/

Od leta 2016 je Varstveno delavni center Nova Gorica začel v Hiši sv. Justa na Vogrskem, izvajati dva programa:
- storitev vodenje, varstvo in zaposlitev pod posebnimi pogoji za osebe s pridobljenimi možganskimi poškodbami ter
- program Obstajam. Program je namenjen odraslim osebam, ki bivajo doma in potrebujejo rehabilitacijske storitve ter socialno vključenost, varnost. V prvi vrsti je namenjen starejši populaciji, tako zaradi pomoči in rehabilitacije po možganskih kapeh, kot tudi zaradi omogočanja kvalitetnega in varnega preživljanja prostega časa ljudem z demenco, Alzheimerjevo boleznijo ali kakšno drugo obliko starostnih tegob.

Program je namenjen tudi invalidom s pridobljeno možgansko poškodbo ali okvaro gibalnega aparata. Program je načrtovan od ponedeljka do petka od 8:00 do 16:00. V tem času imajo vključeni možnost izbire med različnimi aktivnostmi, ki se odvijajo na raznih lokacijah. S programom želijo vključenim omogočiti rehabilitacijo, socialno vključenost, pridobivanje novih socialnih izkušenj, novih znanj in spretnosti.
Cilj programa je omogočanje višje kvalitete življenja vključenim in posledično njihovim svojcem. Tudi zanje zavod skrbi v okviru skupin za samopomoč. Program je cenovno dostopen vsakemu, saj je strošek vključitve 1,5 eur na uro. Z vključenostjo vsaj 4 ure na dan je ob naštetih aktivnostih organiziran tudi topel obrok in zagotovljen prevoz.