Vino s'pod mosta

datum: 09.05.2022

kategorija: obvestila za javnost

Včeraj, 8. maja, je v Renčah med starim mostom in mlinom potekal dobrodelno in vinsko obarvan dogodek.

Skoraj leto in pol je bilo v reko Vipavo potopljenih več kot 100 buteljk lokalnih vinarjev. Društvo za podvodne dejavnosti Soča iz Nova Gorice, Gasilska enota Nova Gorica in PGD Občine Renče-Vogrsko so starane buteljke uspešno dvignili na površje in obenem potopili nov zaboj z vini vinarjev naše občine.

Ob brežini reke so se na stojnicah predstavljali lokalni vinarji, obiskovalci pa so žlahtno kapljico lahko tudi okusili.

Župan Občine Renče-Vogrsko, predsednica Krajevne skupnosti Renče Florida Petelin in predsednik Krajevne skupnosti Bukovica-Volčja Draga Dušan Nemec so ob Vipavi prerezali trak in tako simbolno zaključili prvo fazo evropskega projekta Grevislin, s katerim je bila obnovljena brežina med mostom in mlinom v Renčah ter urejen pločnik Bukovica-stari most.

Osrednja pozornost dogodka je bila usmerjena na buteljke, ki jih je več kot letno dni obdajala reka Vipava in tako močno vplivala na njihov izgled, nekoliko pa tudi na okus. Za ta vina je potekala licitacija, izkupiček pa je bil namenjen za Varstveno delovni center Nova Gorica. Obiskovalci so na dražbi za dober namen zbrali kar 2000 evrov.

Veseli nas, da je bil dogodek »Vino s'pod mosta« lepo sprejet. Nadejamo si, da bo postal potop vin, zbiranje prispevkov za dobrodelne namene in nenazadnje tudi promocija naših vrhunskih lokalnih vinarjev del tradicije naše občine.

Vsem soorganizatorjem, vinarjem in ostalim sodelujočim se bom tem iskreno zahvaljujemo za pomoč pri izvedbi dogodka.

Fotografije, Hana Šuligoj: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=obcinarencevogrsko&set=a.452162613456448