Ukrepi Občine Renče-Vogrsko v povezavi s koronavirusom

datum: 10.03.2020

kategorija: obvestila za javnost

Župan Občine Renče-Vogrsko Tarik Žigon sporoča, da so v skladu z odredbo ministra za zdravje prepovedani vsi dogodki v zaprtih prostorih z več kot 100 udeleženci, občina pa priporoča, da organizatorji odpovejo vse dogodke, tudi tiste z manj obiskovalci. 

V skladu s tem se omejuje tudi najem dvoran v Kulturnem domu Bukovica. 

Poleg tega se je župan zaradi preventivnih ukrepov odločil, da vsaj do konca marca ne bo imel govorilnih ur osebno, bo pa za občane na voljo po elektronski pošti, navadni pošti in telefonu. Vsi občani naj tudi razmislijo, če je obisk občinske uprave nujen, ali lahko zadeve rešijo preko telefona ali navadne in elektronske pošte.

Pri vsem tem ne pozabite na skrb za higieno, umivanje rok, kašljanje v rokav ali robček in na to, da ostajate doma, če se počutite slabo. V kolikor imate simptome (vročina, kašelj, oteženo dihanje), pokličite svojega zdravnika, ki vam bo dal nadaljnje napotke. Vlada je s pristojnimi službami vzpostavila tudi klicni center. Na brezplačni telefonski številki 080 1404 lahko dobite informacije vsak dan med 8. in 20. uro.