AKCIJA ZBIRANJA NEVARNIH IN KOSOVNIH ODPADKOV

datum: 05.06.2020

kategorija: obvestila za javnost

AKCIJA ZBIRANJA NEVARNIH IN KOSOVNIH ODPADKOV IZ GOSPODINJSTEV

 

Komunala Nova Gorica d.d. bo v mesecu juniju organizirala akcijo zbiranja nevarnih in kosovnih odpadkov iz gospodinjstev po posameznih občinah.

 

SREDA, 10.6.2020

KRAJ KJE OD - DO URE
VOGRSKO Pri zadružnem domu 16:45 - 17:15
VOLČJA DRAGA Pri prehodu čez železniško progo 17:20 - 18:10
BUKOVICA Pri dvorani 18:15 - 18:30
RENČE Parkirišče pri eko otoku za OŠ 18:35 - 19:05

V akciji bodo zbirali sledeče NEVARNE ODPADKE iz gospodinjstva: BARVE, LAKI ČRNILA, LEPILA, SMOLE, KITI, DETERGENTI, ČISTILA, KOZMETIČNA IN PRALNA SREDSTVA, TOPILA, RAZREDČILA, KISLINE, BAZE, FOTO KEMIKALIJE, PESTICIDI, BIOCIDI, ODPADNA ZDRAVILA, ČISTILNA, KOZMETIČNA IN PRALNA SREDSTVA, BATERIJE IN AKUMULATORJE, ONESNAŽENO EMBALAŽO IZ LESA, STEKLA, PLASTIKE, PAPIRJA IN KOVIN, RADIJE, TV, RAČUNALNIKE, ELEKTRONSKO OPREMO IN FLOURESCENTNE CEVI, JEDILNA OLJA IN MAŠČOBE TER MANJŠO KOLIČINO AVTOMOBILSKIH ODPADNIH OLJ (do 10 litrov).

Prav tako lahko prinesete naslednje KOSOVNE ODPADKE iz gospodinjstva: POHIŠTVO, VEČJI KOSI LESA, PREPROGE, VZMETNICE, KOVINE, VEČJI GOSPODINJSKI APARATI (PEČICE, ŠTEDILNIKI), VEČJI KOSI PLASTIK IN EMBALAŽE.

V SKLOPU TE AKCIJE SE NE ZBIRA ODPADNIH PNEVMATIK, AZBESTNIH IN DRUGIH GRADBENIH ODPADKOV, PRAV TAKO TUDI NE NEVARNIH IN KOSOVNIH ODPADKOV, KI IZHAJAJO IZ DEJAVNOSTI.

 

Naslednja zbirna akcija nevarnih in kosovnih odpadkov iz gospodinjstev bo v jeseni 2020.

 

Komunala Nova Gorica d.d., junij 2020