Tu smo šolarji doma

datum: 02.12.2020

kategorija: obvestila za javnost

Osnovno šolo Lucijana Bratkoviča Bratuša Renče in Osnovno šolo Ivana Roba Šempeter pri Gorici - podružnično šolo Vogrsko je povezal ustvarjalni slogan »Tu smo šolarji doma«.

V ponedeljek, 30. novembra 2020, je za Osnovno šolo Lucijana Bratkoviča Bratuša Renče potekal tehniški dan. Namenjen je bil okraševanju šole in doma, ustvarjanju sproščenega in predprazničnega vzdušja. Vse zamisli otrok in izdelki na temo praznikov in krasitve so bili dobrodošli – od voščilnic, čestitk, okraskov iz naravnih materialov ... Navodila in smernice za ustvarjanje so učenci prejeli preko video klicev pri razredni uri ali preko spletne učilnice, kakor tudi poteka šolanje v tem času.

Na ta dan pa jim ni bilo potrebno sedeti za računalnikom. Cilj tehniškega dneva je namreč bil sproščeno ustvarjanje prijetnega decembrskega vzdušja v krogu družine.

Pobudi k sodelovanju se je odzvala še ena šola na občinskem območju in sicer Osnovna šola Ivana Roba Šempeter pri Gorici – podružnica Vogrsko. Tudi tam  bodo učenci tekom tega tedna sprostili svojo ustvarjalno žilico. Iz naravnih materialov bodo izdelali okraske, okenske police domov pa bodo okrasili s steklenimi lampijončki.

Cilj projekta »Tu smo šolarji doma« je razbremeniti otroke, da za nekaj ur »pozabijo« na poučevanje preko spleta in obenem spodbuditi njihovo ustvarjalnost.

Zunaj obešeni okraski bodo sovaščanom sporočali, pri kateri hiši so doma šolarji in da kljub poučevanju od doma ostajajo povezani s šolo in svojimi vrstniki.

TD_Okrasevanje_OS_Rence