Dogodek ob kulturnem prazniku: "Konji pisani potujejo"

datum: 12.02.2021

kategorija: obvestila za javnost

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2xPionByjlkfGMaKjRN0jEaA6v1D0j-lMgEQIpY-3MKViLmHLsrN-1aWU&v=c8Udt6mQU5c&feature=youtu.be

Kultura širi obzorja misli in duha. Četudi nam trenutni časi lahko povzročajo temne misli, je prav kultura tista, ki jih lahko vsaj za trenutek razblini. Občina Renče-Vogrsko je slovenskem kulturnem prazniku in obletnici rojstva lokalnega umetnika, slikarja Zorana Mušiča, organizira glasbeni dogodek, imenovan »Konji pisani potujejo«.

Dogodek bo potekal preko spleta, v petek, 12. februarja 2021. Neposredna povezava do dogodka: https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2xPionByjlkfGMaKjRN0jEaA6v1D0j-lMgEQIpY-3MKViLmHLsrN-1aWU&v=c8Udt6mQU5c&feature=youtu.be  

Dogodek so soustvarjali: glasbena zasedba Barbara Šinigoj Kvintet, ki je pričarala koncertno vzdušje. Gostji sta bili Neda Rusjan Bric, vodja kandidature GO!2025, in slovenska likovna kritičarka Nelida Nemec, ki je delila poznavanje slovenskega slikarja Zorana Mušiča. Na dogodku je nekaj uvodnih misli podal tudi Tarik Žigon, župan Občine Renče-Vogrsko.

Dogodek je poimenovan »Konji pisani potujejo«.Konj namreč simbolizira moč in potovanje, s svojo svobodo duha pa lahko lomi okove utesnjenosti. Tako kot je krilati konj simbol ustvarjalne energije, je kultura najpomembnejši jezik osvobajanja človeškega duha in kreativnosti posameznika znotraj družbe. Naj vas glasba, beseda in slika ponesejo na potovanje raznolikih barv in podob. Sodelujoči:

Župan Občine Renče–Vogrsko: Tarik Žigon, slavnostni govornik
Vodja kandidature GO! 2025: Neda Rusjan Bric
Slovenska likovna kritičarka: Nelida Nemec
Barbara Šinigoj Kvintet
- Barbara Šinigoj, vokal
- Simone Lanzi, kontrabas
- Zmago Štih, harmonika
- Sandi Štor, trobenta
- David Nik Lipovac, bobni

1

Organizatorji: Občina Renče-Vogrsko, Šola petja in glasbe Barbare Šinigoj ter JazzObala