Spoštovani, spletni naslov www.rence-vogrsko.si uporablja piškotke, ki so namenjeni beleženju obiska. Spletna stran ne uporablja piškotkov, ki bi vsebovali vaše osebne podatke.

Ali dovolite uporabo piškotkov na tem spletnem naslovu?

Aktualno

Dejavnosti VGC Goriške

K sodelovanju vabimo prostovoljce, ki želijo deliti svoja znanja in veščine ter prispevati v skupno dobro lokalnega okolja.
Večgeneracijski center Goriške – Svetla stran življenja sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unije iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

VSE DEJAVNOSTI V VGC GORIŠKE - SVETLA STRAN ŽIVLJENJA SO BREZPLAČNE.
Sedež centra: Ljudska univerza Nova Gorica – LUNG, Cankarjeva ulica 8, 5000 Nova Gorica
T: 05 335 31 16; info@vgcgoriske.si
Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

Program dejavnosti VGC Gorica

Vizije - Festival Mladinske Kulture

Od petka, 19. maja 2017, do nedelje, 21. maja 2017, bodo v Kulturnem domu in Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici, v okviru Tedna ljubiteljske kulture pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja potekale VIZIJE, festival mladinske ustvarjalnosti.

Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne mladinske gledališke predstave, mladinske lutkovne predstave, mladinske rock skupine ter posameznike na področju fotografije ter s tem spodbuditi razvoj mladinske umetniške produkcije.

Več o dogajanju v okviru festivala najdete: TUKAJ

vizije 2017 002

SPOROČILO ZA JAVNOST – POZEBA


Mestna občina Nova Gorica in občine Ajdovščina, Brda, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba in Vipava


SPOROČILO ZA JAVNOST – POZEBA

Letošnja pozeba konec aprila je na nekaterih območjih naših občin povzročila veliko škodo v sadjarstvu, vinogradništvu in zelenjadarstvu. Ker Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano subvencionira zavarovalno premijo za pozebo, škoda po tej naravni nesreči ni predmet povračila dela škode prizadetim kmetijskim pridelovalcem.

Zaradi velikega obsega škode tudi na nekaterih naših območjih so se predstavniki navedenih občin na sestanku 24. maja 2017 dogovorili, da bodo kljub temu na pristojno službo, Upravo za zaščito in reševanje, prijavili škodo, in sicer na podlagi preliminarnega poročila Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica. Odločitev utemeljujejo z dejstvom, da veliko kmetijskih pridelovalcev, ki so osebno zavarovani iz kmetijske dejavnosti, sploh ni zavarovalo svojih zemljišč za primer pozebe in so ostali brez dohodkov, ključnih za ohranitev in preživetje kmetijskih gospodarstev. Finančna uprava RS ob naravnih nesrečah lahko odpiše ali vsaj zniža prispevke iz kmetijske dejavnosti, za kar pa mora biti škoda ustrezno prijavljena in evidentirana v državnem spletnem programu Ajda.

Ker se je veliko oškodovanih kmetijskih pridelovalcev pri strokovnih službah občin zanimalo za prijavo škode, smo v občinah že začeli s potrebnimi postopki, med drugim se mora o našem predlogu izreči celo vlada. Upamo, da bomo pri tem uspešni in v doglednem času prejeli ustrezen sklep. Šele tedaj je smiselno zbirati prijave škod in odpreti spletni program za vnos škod. O morebitnem zbiranju bodo občani pravočasno obveščeni na spletnih straneh občin in s sporočili za javnost.

Obisk osnovnošolcev iz Štaranzana

Sodelavanje OŠ Renče in šole iz "Dante Alighieri" iz Štarancana je letos dobilo nov pridih.
Na Goriških opekarnah so učenci lahko začutili sobivanje industrije, umetnosti in narave.
Učenci so se učili, se družili in ustvarjali. Ustvarjali so mozaike in vezi med dvema narodoma.
Vsem udeležencem bo ta dan zagotovo še dolgo ostal v prijetnem spominu.

Bogomir Furlan OŠ Renče

WP 20170517 12 11 28 Pro

WP 20170517 11 10 33 Pro highres