Županovo vino 2023

04. 04. 2023 / OBVESTILA ZA JAVNOST

Včerajšnji slovesni dogodek v Kulturnem domu v Bukovici ob podelitvi naslovov županovih vin Občine Renče-Vogrsko, Občine Ajdovščina in Mestne občine Nova Gorica je bil svojevrsten poklon odličnosti vipavskih vin. Prireditev je zaokrožila celodnevni program poslovno turističnega dogodka Turistična pomlad in tako prispevala k predstavitvi destinacije Nova Gorica in Vipavska dolina kot izjemno privlačne vinske dežele. Vse tri občine, ustanoviteljice Zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, se uspešno povezujejo tudi v drugih projektih, usmerjenih v razvoj podeželja in turistične infrastrukture. 

Vina Občine Renče-Vogrsko je ocenjevala strokovna komisija Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica, ki ji je predsedovala Tamara Rusjan.

V Občini Renče-Vogrsko so letos sodelovali trije vinarji s šestimi vzorci vin. Občina je podelila tri vrste listin odličnosti: zlato, srebrno in bronasto odličje, in sicer bronasto odličje za sauvignon 2021 in srebrno odličje za chardonnay 2020 Vina Mozetič, srebrno odličje za malvazijo 2019 in merlot 2017 Vina Guštin ter zlato odličje za malvazijo 2020 Vina Fornazarič.

Županovo vino Občine Renče-Vogrsko pa je postalo rdeče vino Rubino 2019 Vina Fornazarič.

 

WEB-53.jpg

Fotorafija: Cimet Studio