doživetja

FESTIVAL LAKENES

Slikovito prizorišče ob jezercu v Volčji Dragi je postalo epicenter poletnega dogajanja na Goriškem. Neizkoriščen prostor, ki ga je uredilo Društvo Mladi Renče - Vogrsko, je s festivalom Lakeness dobilo nov pomen in novo življenje. V idiličnem okolju ob jezeru in pod krošnjami dreves lahko v poletnem času uživate v glasbi, športu, kulturi in zabavi namenjeni vsem generacijam.

 

več

GREGORČIČEVA POT

Spominska in sprehajalna pot Simona Gregorčiča ali na kratko Gregorčičeva pot, prijazno vabi v bližino enega najžlahtnejših poetov slovenske dežele. Melodična blagoglasnost in ubranost poezije "sina planin" se je tukaj zlila z "rajsko milo" pokrajino trte in oljke in prebudila pesniški navdih.
Od Gradišča do Renč, od Renč do Gradišča, skozi Arčone in čez Rabatovec, je Gregorčičeva pot opremljena z osmimi panoji - informacijskimi tablami, ki v strnjeni obliki pomagajo obiskovalcu razbrati pomen in razloge, ki so spodbudili nastanek te poti.

več

KONJENIŠKE POTI

Konjeniške poti, ki povezujejo 2 različna svetova; spodnjo Vipavsko dolino s Kraško planoto ponujajo obiskovalcem sprehod mimo pestre krajine bogate z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi. Ob poti se lahko ustavite in občudujete arhitekturno bogastvo okoliških cerkva, gradov in vasi, sledite zapuščini 1. sv. vojne, ki se na terenu odrazi v ostankih številnih bunkerjev, jarkov, zaklonišč in kaverni ali preprosto uživate v razgledu nad kraško pokrajino, ki jo v jesenskem času pisano obarva ruj.

 

več

TRADICIONALNE PRIREDITVE

Za pestrost vsakdanjega življenja in barvitost dogajanja skrbijo tudi tradicionalne letne prireditve, ki se odvijajo na območju naše občine. Obiskovalce popeljejo skozi bogato kulturno, etnološko in kulinarnično dediščino naših krajev ter poskrbijo za pestro športno in zabavno dogajanje.

več

GLASBENI VEČERI V BUKOVICI

Glasbeno društvo NOVA v sodelovanju z občino Renče-Vogrsko že 5. sezono zapored v dvorani Zorana Mušiča v Bukovici prireja koncertni cikel Glasbeni večeri v Bukovici.
Cikel sestavlja 10 glasbenih večerov, ki se zvrstijo enkrat mesečno od januarja do junija (pomladni del) ter od septembra do decembra (jesenski del).  

več