Dnevni center za starejše občane

V Občini Renče-Vogrsko iz leta v leto beležimo višjo povprečno starost naših občanov, za katere želimo poskrbeti ter jim omogočiti varno in kakovostno preživljanje starosti. V ta namen je Občina odkupila prostore nekdanje trgovine Šampionke v Bukovici, kjer bomo vzpostavili dnevni center za občane, starejše od 65 let.

NOTRANJI_KONC_pop.jpg

  ZUNAJ_KONC_pop.jpg

Dnevni center za starejše je oblika dnevnega institucionalnega bivanja, ki je namenjena predvsem starejšim občanom, ki bivajo doma in si želijo dnevnega večurnega vključevanja v družbo ter razne aktivnosti. V Dnevnem centru bo poskrbljeno za raznolike dejavnosti, ki jih bodo izvajale strokovno usposobljene osebe: telesna vadba, družabne aktivnosti, kot so ples, družabne igre, kulinarične delavnice, ustvarjalne delavnice ipd. Dnevni center bo lahko v sodelovanju z zunanjimi izvajalci nudil tudi frizerske storitve, manikiro in pedikuro ter razne masaže. Cene oskrbe bodo konkurenčne obstoječim podobnim ustanovam. Tako bo predvidoma cena osemurnega dnevnega varstva znašala okoli 15 evrov. V ceni je vštet tudi  kuhan obrok. Cena se, glede na število ur vključenosti starostnika, lahko sorazmerno zviša ali zniža (za štiriurno vključenost znaša polovico zneska celotnega dne, torej okvirno 7 evrov).

Načrti zunanje in notranje zasnove Centra so pripravljeni. Z vprašalnikom ki sledi, pa želimo ugotoviti, katere oz. kakšne so želje, pričakovanja in potrebe prav vas, ki bi si želeli v Centru kakovostno preživeti čas, se družiti s prijatelji in si z našo pomočjo polepšati dneve. Želimo izvedeti, koliko je zainteresiranih oseb za vključitev v takšen dnevni center. Na podlagi vaših odgovorov bomo lahko pripravili usklajen in kakovosten program.

Vaše sodelovanje v raziskavi je zelo pomembno, zato vas vljudno vabimo k sodelovanju ter soustvarjanju vaše varne in lepe prihodnosti.

Povezavo do vprašalnika najdete TUKAJ