Podelitev priznanj in nagrad Občine Renče-Vogrsko

09. 05. 2023 / OBVESTILA ZA JAVNOST

V sredo, 26. aprila, smo v Dvorani Angela Mlečnika v Kulturnem domu Bukovica obeležili občinski praznik s slavnostno sejo Občinskega sveta. Na praznični večer je župan podelil občinska priznanja; Jožef Hvalica, Dušan Nemec in Aldo Mozetič so prejeli Plaketo Občine Renče-Vogrsko za druge posebne primere, ki prispevajo k ugledu, razvoju in prepoznavnosti Občine Renče-Vogrsko, Goriška območna Karitas – Župnijska Karitas Renče,  Župnijska Karitas Bukovica-Volčja Draga in Župnijska Karitas Vogrsko pa Izredno nagrado Občine Renče-Vogrsko.

Župan je v svojem nagovoru čestital vsem prejemnikom ter se zahvalil za njihovo nesebično delo in doprinos na področju družbenih dejavnosti. Izpostavil je vse napredke, ki jih občina dosega in cilje, ki jih je še potrebno doseči, da lahko Občina Renče-Vogrsko postane pravi biser ob reki Vipavi. V zaključku nagovora je vsem navzočim čestital ob vseh prihajajočih praznikih.

Kulturni program so oblikovali: sestav trobil Godbeniške šole Vogrsko, Ženska vokalna skupina Vogrinke in pevka Mojca Rusjan ob spremljavi kitarista Maja Špacapana.

Dogajanje se je po formalnem delu nadaljevalo v kletnih prostorih kulturnega doma, kjer je povabljene zabaval sestav Vipavskega kvinteta. 

 

Nagrajenci.2.jpg

Fotografija: Jože Ropoša