KULTURNI DOM BUKOVICA

Kulturni dom v Bukovici v svoji prenovljeni podobi nudi prostor za večje glasbene, kulturne in družabne dogodke pa tudi manjše prostore za izobraževanja, seminarje, konference in srečanja. 

kulturni

V sklopu enovite stavbe sta urejeni večja Dvorana Angela Mlečnika, ki sprejme do 300 gostov, in manjša Dvorana Zorana Mušiča s kapaciteto 80 gostov. Dvorani sta avdio-video opremljeni, na razpolago je tudi WI-FI povezava. Velika dvorana je opremljena z indukcijsko zanko (za gluhe in naglušne), odrom in scenskimi lučmi. Mala dvorana nudi možnost postavitve konferenčnega sistema (do 25 ljudi). V objektu so umeščeni tudi prostori občinske uprave, civilne zaščite ter večnamenski prostor. Ob kulturnem domu pa je urejena ploščad ter Spominski park Zorana Mušiča.

Zoran Mušič je svetovna znani slikar in grafik, ki je bil leta 1909 rojen v Bukovici. Bil je edini slikar slovenskega porekla, ki se je v 20. stoletju prebil v elitne kulturne kroge v Italiji in Franciji, posebej v Parizu, kjer je živel večino svojega zrelega življenja do pozne starosti. Slikal je krajine, tihožitja, portrete, dalmatinske osličke in konjičke, avtoportrete, drevesa, prizore groze iz taborišča Dachau, vedute Benetk, notranjosti cerkva, dvojne portrete z ženo Ido in starostne avtoportrete. Njemu na čast deluje v Bukovici dvorana Zorana Mušiča. V bližajoči se Evropski prestolnici kulture 2025 bo Bukovica in Kulturni dom Bukovica, rojstni kraj Zorana Mušiča, nosila eno glavnih vlog in lokacij lokalnega umetniškega in kulturnega udejstvovanja.