Literarni natečaj "Moj kraj ima prav posebno ime"

27. 05. 2020 / JAVNI NATEČAJI

Razpis zaključen

Ste se kdaj spraševali, od kod imena krajev v naši občini? Ste morda kdaj okoli teh imen prepletali svoje zgodbe? Ste? V tem primeru vas vabimo, da sodelujete na literarnem natečaju, ki ga razpisuje Občina Renče-Vogrsko v sodelovanju z Uredniškim odborom Občinskega lista.

Literarni natečaj »Moj kraj ima prav posebno ime«

Namen natečaja je, da imena krajev Občine Renče-Vogrsko dobijo svojo zgodbo. Zakaj ravno takšno ime? Zanima nas vaš domišljijski svet. Katere zgodbe prepletate okoli imen Vogrsko, Dombrava, Volčja Draga, Bukovica, Renče in Oševljek? So v ozadju napete in herojske zgodbe, morda živalski svet, ali pa velika ljubezenska zgodba, morda čisto preprosto kmečko življenje ali trdo delo? Pri tem ni pomembna resničnost podatkov, ampak vaša interpretacija izvora teh imen. Vlijte življenje našim krajem in njihovo zgodbo delite z nami.

Celoten razpis s pogoji in navodili najdete v spodnji priponki. Za vse informacije se lahko obrnete na telefonsko številko 05 338 45 00, elektronski naslov ali se zglasite v glavni pisarni Občine Renče-Vogrsko, Bukovica 43, 5293 Volčja Draga.

Sedaj pa nabrusite peresa in tipkovnice ter prelijte svoje ideje na papir. Mi že nestrpno pričakujemo, da preberemo, kakšne zgodbe ste spletli okoli naših lepih krajev.

Javno povabilo k literarnemu natečaju Moj kraj ima prav posebno ime.pdf

PRIJAVNICA ZA SODELOVANJE NA LITERARNEM NATEČAJU.docx

 

PODALJŠAN ROK ODDAJE DO 31. 12. 2020.

Podaljšanje literarnega natečaja.pdf

imena_krajev.jpg